Runebergin kakku
190g margariinia
160g sokeria
2 kananmunaa
180g vehnäjauhoja
n. 2 dl keksin- tai piparinmuruja
40g korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 1/4 dl maitoa
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhoita.
Vaahdota kädenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää maito.
Paista 40-50 minuuttia.
Kuorrute
Maitoa
n. 2 dl vadelmahilloa
90g tomusokeria
n. 1 rkl vettä
Kostuta vähällä maidolla. Levitä pinnalle vadelmahilloa.
Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna. Siirrä pursotinpussiin ja pursota.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti