torstai 29. tammikuuta 2015

Runebergin kakku




Kuten huomaatte nyt muutama päivä ennen Runebergin päivää en teekkään torttuja vaan kakun. Syy on erittäin yksinkertainen. En halunnut tuhlata paljon rahaa vuokiin, joita käytän varsinaisesti kerran vuodessa. Runebergin torttujen vuoat maksavat kumminki aika paljon ja kakkuna tämä idea näyttää myös erittäin houkutelevalta ja herkulliselta. Kakun ulkonäkö yllätti minut ja itse pohja oli erittäin mehevä eikä liian kuiva. Tämä kakkupohja sopisi myös ihan muihinkin tarkoituksiin :)

Runebergin kakku

190g margariinia
160g sokeria
2 kananmunaa
180g vehnäjauhoja
n. 2 dl keksin- tai piparinmuruja
40g korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 1/4 dl maitoa

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhoita.

Vaahdota kädenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Lisää maito.

Paista 40-50 minuuttia.


Kuorrute

Maitoa
n. 2 dl vadelmahilloa
90g tomusokeria
n. 1 rkl vettä

Kostuta vähällä maidolla. Levitä pinnalle vadelmahilloa.

Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna. Siirrä pursotinpussiin ja pursota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti