maanantai 5. tammikuuta 2015

M&M's browniet

Leivontaa24 on palannut nyt joululomaltaan ja ensimmäiseksi saatte erityisen herkullisen M&M's brownien ohjeen, jota käytin uudenvuodenaattona pöydässä. Kakku on kostea ja mehevä sisältä ja ulkokuori rapsakka. M&M's- kakrit tuovat kakkuun hieman pureskeltavaa ja omaa maun vivahdetta ;)
Toinen M&M's- karkkeihin liittyvä ohje tulee tällä viikolla vielä, sillä joululahjaksi sain kaverilta lentokentältä yhteensä 900 grammaa M&M's- karkkeja :D Huvittavaa, että melkein kilo kaiken tuon muun joulu suklaan lisäksi, mutta maistakaahan, että nää kaikki ohjeet löytyvät täältä koko ajan ja niitä voi hyödyntää milloin vaan halutessasi. Kaikille ei nyt heti joulun jälkeen M&M's browniet maistu joulusuklaan jälkeen, mutta tämä kakku sopii tietysti joka hetkeen, kesällä, talvella, synttäreissä tai mikseipä vaikka ihan muuten vaan :)


M&M's browniet

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
Hieman suolaa
200g tummaa suklaata
150g voita (huoneenlämpöistä)
1 tl espressojauhetta
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilijasokeria
4 kananmunaa ( huoneenlämpöisiä)
120g M&M's karkkeja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele hyvin 20cm vuoka.

Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola ja sekoita.

Paloittele suklaa ja pistä se kattilaan tai kuumuutta kestävään kulhoon voin ja espressojauhen kanssa. Kuumenna kattilassa hieman vettä ja nosta suklaakulho/-kattila vesihauteeseen niin,ettei vesi kosketa kulhon tai kattilan pohjaa.

Ota kulho pois liedeltä, kun voi ja suklaa ovat sulaneet ja lisää sokerit hyvin sekoittaen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Lisää kananmunat yksikerrallaan nopeasti taikinaan. Sekoita kunnes kananmunat ovat sekoittuneet hyvin taikinaan, mutta älä sekoita liikaa! Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita hyvin.

Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lisää M&M's- karkkeja ja kaada loput taikinasta vuokaan.

Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Brownien kuuluisi olla rapea pintainen, mutta sisältä pitäisi löytyä kostea sisus ja paljon M&M's- karkkeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti