sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Porkkanankakku neliöt



Joulun jälkeinen hässäkää ja tapahtumien määrä on suuri... Nyt oli hyvä hetki istahtaa blogin eteen ja ruveta kirjoittamaan viimeisemmästä leivontakerrasta. Siitä kerrasta jolloin porkkanakkaku neliöt löydettiin!

Jos olet joskus miettinyt miksi kakussa on vihannes tässä löytyy vastaus. Porkkanakakussa porkkanan maku ei maistu. Kakkussa ei tunne mitään muuta tavalliseen kakkuun kuin paljon mehevämmän pohjan. Porkkana lisää väriä, mutta se ei makuun vaikuta. :)

Huomio ennen reseptiä! Kakun sokerin voit korvata myös fariinisokerilla tummemman värin ja erilaisen maun saamiseksi!
Suosittelen !

Porkkanakakku neliöt

6 kananmunaa huoneenlämpöisenä
500g sokeria
5tl kanelia
4tl leivinjauhetta
380g vehnäjauhoja
9dl porkkanaraastetta
180g voita sulatettuna

Vuoraa korkeareunainen leivinpelti leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Vaahdota kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kuivat aineet kananmuna-sokeri vaahtoon. Sekoita.

Lisää raaste ja sulatettu voi. Sekoita kaikki ainekset niin, että ne sekoittuvat hyvin.

Kaada taikina pellille ja paista 25-35 minuuttia.


Perinteiseen porkkanakakkuun kuuluu aina kuorrutus. En osais jättää kakkua kuorruttamatta sillä vaalea kuorrute korostaa oranssia pohjaa ja värittää kakusta hyvännököisen.


Valkosuklaa- tuorejuusto kuorrute

170g tuorejuustoa (Philadelphia)
75g valkosuklaata
2rkl appelsiinin kuorta
1/4dl appelsiinin mehua

Sulata suklaa mikrossa.

Notksita juusto, johon on lisätty appelsiinin kuori ja mehu.

Sekoita suklaa ja tuorejuusto. Levitä kypsän kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Koristele porkkanalla tai hasselpähkinä rouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti