torstai 23. lokakuuta 2014

NYC Juustokakku- Amerikkalainen Juustokakku


Heti helpottui urakka ensimmäisen blogitekstin jälkeen! Nyt voin jatkaa aivan kuin oisin blogannut teille kauemmin ja tavallisesti viikoittain. Nyt tosiaan kävi sillein, että sain koottua mulle aikaa blogata ehkä ekstra teksti teille.

Tietysti, Halloweenin saapuessa tämän viikon lopun aikana sekä ensi viikon aikana tule jakamaan teille upeita vinkkejä ja reseptejä kuinka täyttää juhlapöytä ja vekaroiden karkki ja kepponen- korit!

Tänään löysin vanhasta itse tekemästäni ohjekirjasta reseptin, jonka olin joskus sannut tädiltäni. Ohje oli NYC Juustokakku elikkä perinteinen Uuni juustokakku.
Kakku on tosiaan vanhan reseptin mukainen ja on kyllä yks mun suosikeista. Tässä kakussa parasta on rapea keksi pohja, jonka päällä on kevyt, ilmava ja makea.

Sopii kakkupöytään, joulua varten muun makean lisäksi ja tietysti kuumana kesäpäivänä tämmöinen kakun pala on herkkua, kun se vaan on niin kevyttä!

Mun ehdoton suosikki juustokakuista!


Pohja
200g kaurakeksejä
60g voita

Täyte
400g rahkaa, sitruuna
2dl kermaa
3/5dl sokeria
3 munaa
1/2dl maissitärkkelystä

Hienonna keksit monitimikoneessa pieneksi. Lisää kekseihin sulatettu voi ja sekoita. Levitä keksi-voi seosta kakkupohjan pohjalle ja reunalle. Käytä 24cm Ø kakkuvuokaa.

Sekoita kaikki kakun täyte ainekset. Kaada se keksipohjan päälle.

Paista kakkua 175°C uunin matalimalla tasolla uunissa 45-50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti