torstai 11. joulukuuta 2014

Jouluiset marengit Part 1: Karkkikeppi marengit



Keittiössä tosiaan tuoksuu ja näkyy joulun leivonta määrä. Kaapit täynnä piparkakkuja, marenkeja, kakkuja, mausteita, glögiä ja tietysti suklaata! Seuraavat kolme postausta tulevat olemaan pelkkiä marenkeja, joten jos joulupöytään kiinnostaa lisätä jotain pientä, makeata ja hyvää, se on marengit.


Ensimmäisenä on karkkikeppi marengit. Pidin näistä marengeista tosi paljon, sillä karkki toi tähän raikautta, ja omaa makua ja makeutta :) 


Karkkikeppi marengit

4 kananmunan valkuaista
3dl erikoishienoa Siro sokeria
1tl maissitärkkelystä

Lämmitä uuni 120 asteiseksi ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Murskaa pussissa 2-3 karkkikeppiä

Vatkaa kananmunan valkuaisia hetken ilma sokereita. Vatkattuasi valkuaisia hetken lisää sokeri vähitellen vatkausta jatkaen.

Vatkaa, kunnes vaahto alkaa muttuua jämäkämmäksi, kiiltelee, muodostaa huippuja ja on kuohkeaa. Lisää maissitärkkelys ja vatkaa hetken.

Lisää marengin joukkoon kaksikolmasosaa karkkikeppi murskasta ja sekoita. Siirrä marenki pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Pursota minkälaisia marenkeja ikinä haluat, sillä näissä marengeissa karkkikeppien maku ja raikkaus vetävät eniten puoleensa ;) Koristele marengit lopulla karkkikeppi murskalla.

Paista uunissa 40 minuuttia. Paiston jälkeen jätä marengit uuniin, mutta jätä uunin luukku raolleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti