keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Jouluiset marengit Part 3: Marenkeja Fariinisokerilla

Viimeset jouluiset marengit ovat normaalit marengit, joihin on käytetty tavallisen valkoisen sokerin sijasta fariinisokeria. Tosiaan nämä marengit ovat niin joulun makuja täynnä, ettei yksi annos riitä.

Fariinisokeriin vaihto näissä marengeissa ei johtunut pelkästään maun lisäämisestä vaan myös terveys syistä. Viime aikoina oon kuullut paljon puhetta sokerin käytöstä ja minkä laatuista sokeria pitäisi käyttää. Tosiaan mitä tummempi on sokeri, sitä parempi maku ja terveellisempää se on. Terveellisellä ei nyt tarkoiteta tässä kohtaa, että tumman sokerin syöminen olisi hyväksi, mutta tumma sokeri sisältää enemmän aineita, jotka ovat hyväksi keholle (huom. verrattuna valkoiseen talouskoeriin!!).

Tässä oli siis pieni tietoisku! Oon jatkossa tulossa käyttämään tummempia sokereita, kuten fariinisokeria ja tummaa siirappia enemmän tai samanverran kuin valkoista sokeria. Huomasin kyllä heti erot valkoisen ja tumman sokerin välillä. Valkoisesta tuli se hento valkoinen väri tietysti ja marenki maistui tavalliselta ja makealta. Fariinisokeirset marengit lisäsivät rutkasti makeutta, makua ja väriä.  Nää uddet kokeilut oli erittäin hyviä ja kokonaisuudessaan olin erittäin tyytyväinen lopputuloksen.

Tässä siis oli vähän tietoa tummasta ja vaaleasta sokerista, mutta nyt itse resepteihin.

Jouluiset marengit fariinisokerilla

4 kananmunan valkuaista huoneenlämpöisinä
1 1/2dl fariinisokeria
1/2dl erikoishienoa Siro sokeria
1tl vanilijasokeria
1tl leivinjauhetta

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja lämmitä uuni 130 asteeseen. Sekoita sokerit keskenään.

Vatkaa valkuaisia hetken aikaa ilma sokereita, jotta vaahto muodostautuu.

Lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista koko ajan täydellä teholla. Marenki on valmista, kun se on kuohkeaa, jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää leivinjauhe.

Siirrä marenki pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota marenkia pelille ja paista uunissa 130 asteessa 45-70 minuttiin, riippuen marenkien koosta.

Kun marengit ovat oman mielesi mukaan valmiit, jätä ne uuniin ja jätä uunin luukku auki.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti