sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pääsiäis kaakaokuppikakut rairuoho kuorrutteella


 Kuten eilisen ilmoituksen mukaan bloggaaminen vähentyy, kerroin myös, että pääsiäistä varten oon suunnitellut jotain ja tässä nyt olisi ensimmäinen erä multaisia suklaakuppikakkut, raeruoho kuorrute ja pääsiäismunia. Tänään kaupassa huomasin nää hauskat kananmunat Prismassa irtokarkki- osastolla ja pidin näistä, kun näillä oli semmonen värikäs pastelliväritys ja ne oli pinnaltaan karheita, kuin oikea kananmuna :)

Löytyy siis hyvin varustettujen kauppojen irtokarkki osastolta kausituotteena :) 



Hyvää pääsiäistä!

Lomalla tuli istahduttua moneen otteseen suunnittelemaan pääsiäisen leipomisaikeet ja itse asiassa se oli tosi hankalaa. Halusin jotain hauskaa, jota voi tehdä lapsille, jotain mikä olisi lastenkin mielestä hauska tehdä ja niistä pursuaa väriä, kuten pääsiäisenä yleensäkin!

Nää pääsiäiskuppikakut oli tarkoitus julkaista mun viimesessä blogissa vuosi sitten ja muistin juuri nyt tietokoneen kuvia katsellessa, että mulla onkin jo yks resepti valmiina. Tää oli mun mielestä helpoin resepti näistä pääsiäisleivontaan liittyvistä ja näitä voi tehdä lasten kanssa helposti!

Tähän käytetyt pääsiäismunat löytyvät hyvin varustettujen kauppojen irtokarkkiosastolta kausituotteena :) Näyttää hauskoilta värinsä takia ja maistuu hyvälle :)


Pääsiäiskuppikakut

120g voita tai margariinia
120g sokeria
100g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
20g kakaojauhetta
(1/2dl pääsiäismunia karkkeja murskana)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta paperiset vuoat kuppikakkuvuokaan.

Vatkaa pehmeöä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa kunne voi ja sokeri muodostavat kovan ja vaalean vaahdon.

Lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa kunnolla joka lisäyksen jälkeen. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne joukkoon ja sekoita.

(Lisää viimeiseksi karkit.)

Paista noin 12 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä pasiton jälkeen noin tunnin ennen koristelemista. Valmista kuorrutus sillä aikaa.


Raeruoho

150g voita tai margariinia
1tl vanilijasokeria
280g tomusokeria
Vihreätä pastaväriä
Suklaamunia (samoja kuin rouheessa, kokonaisina)

Vatkaa pehmeä voi ja vanilijasokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää siivilän läpi tomusokeria noin 100g ja vatkaa matalalla teholla.

Lisää loput tomusokerista vatkaamista jatkaen.

Lisää coctail tikulla hieman pastaväriä kreemiin ja vatkaa matalalla teholla, kunnes väri sekoittuu kreemiin ja värjää sen täydellisesti. Lisää hieman väriä lisää jos kreemin haalea vihreä ei mielytä. Älä lisää kumminkaan liikaa, sillä voimakkaan vihreän kreemin vaalentaminen on hanakalaa.

Siirrä kreemi pursotinpussi, jossa on spagetti pursotinterä. Pursota ruohoa pitämällä pursotinta hieman kuppikakun yläpuolella. Pursota ja nosta. Vähitellen kuppikakun ympärille pitäisi muodostua ruohoa.

Koristele suklaamunilla.

4 kommenttia:

  1. Ihania pääsiäiskkuppikakkuja! Itse tein niin, että pursotin valkosipulipuristimella keltaista marsipaania ja lisäsin sitä sitruunaisten pienten kuppikakkujen päälle linnunpesäksi, johon tuli munia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) , aiemmin itsekin käytin valkosipulipuristinta tälläseen spagetti- kuorutteen tekoon :) Kyllä se silleenkin onnistuu :)

      Poista
  2. *rairuoho, *pastelliväritys
    Mutta hienoja on!! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Huolimattomuutta katos :D Kiitos humautuksesta !

      Poista