maanantai 20. lokakuuta 2014

Rocky Road Browniet


Tiedättekö, mitä oon aina, kirjaimellisesti AINA inhonnut bloggaamisessa?
Sen ensimmäisen tekstin aloittaminen. Se on vaikeinta. Mistä sitä aloittaisi, kertoisi, vinkkaisi ja kirjoittaisi? Ideoita riittää, mutta mikä sopisi ensimmäiseen tekstiin. Blogin ensimmäiseen tekstiin, jota joku päivä saatan vielä ihastella hyvän blogin alkuna. Mikä saisi tästä ensimmäisestä teksitistä tekemään tästä blogista semmoisen, että sen tekoa odottelisi innolla aina! 

Tämän syksyisen, kostean ja harmaan päivän piristeeksi kävin koulun jälkeen kaupassa ja ryhdyin hävittämään keittiönkaapeista kaikkea mikä oli säilöksissä pienissä purkeissa. Purkkeja löytyi muutama kymmenen ja ryhdyin sitten katselemaan mitä niistä löytyi. Purkeissa oli pähkinöitä, kuten pistaaseja, maapähkinöitä, hieman suuremassa purkissa oli myös vaahtokarkkeja ja sun muuta nompparelleja. Ryhdyin selailemaan, mitä pähkinöistä keksisi ja löysinkin monta ohjetta. Selailu jäi heti alussa tekemättä. Parhain ohje oli ehdotuksena jo toisena. Rocky Road kakku...
Päätin sitten soveltaa ohjetta ja muokkasin kakusta brownien ja lisäsin hieman eri aineksia joukkoon.

Pakko myöntää, että jokaisen browniepalan jälkeen en kadu yhtään, että hieman ryhdyin siivoilemaan keittiönkaappeja. Pähkinät, Dumle- karkit, vaahtokarkit ja tumman raskas kuorrute sekä kevyt pohja yhdessä muodostavat upean yhdistelmän. Vähän suolaista ja makeaa syksyiseen päivään!!
 

Rocky Road Browniet

330g huoneenlämpöistä voita
310g sokeria
6 munaa
165g vehnäjauhoja
45g hyvä laatuista kaakaojauhetta
300g 70% tummaa suklaata

Vuoraa pelti leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoka. Lämmitä uuni myös 175 asteeseen.

Sulata suklaa vesihauteessa niin, että vesi koskettaa kattilan pohjaa juuri ja juuri. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kevyeeksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksikerralaan ja jatka vatkaamista. Jatkaa vatkaamista kunnes vaahto on kevyttä ja kaikki kananmunat on lisätty. 

Lisää sulatettu suklaa vanana voi-sokerivaahtoon ja sekoita samalla. Siivilöi jauhoseos joukkoon ja sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan/pellille ja tasota massaa kaikkialle. Paista uunissa noin puoli tuntia. Brownien sisus kuuluu jäädä pehmeäksi ja kosteaksi.

Kuorrute

3dl kuohukermaa
390g 70% tummaa suklaata
(2rkl voita)

Sulata suklaa mikrossa, mutta sekoita noin 20 sekunnin välein. 

Kuumenna kerma kattilassa, mutta ÄLÄ kiehauta. Kuumenna vain sen verran, että kerma on hieman lämpimämpi kuin sormesi.

Kaada sulasuklaa kermaan ja sekoita. Seos ei heti alussa näytä suklaakuorrutteelta, mutta sekoittaessasi se alkaa muodostautua. 

Lisää tässä vaiheessa voi. Voi kirkastuttaa kuorrutetta, sen lisääminen ei ole pakollista. 

Anna kuorruteen jäähtyä hetki ja kaada se sitten brownien päälle.

Koristele kuten haluat, mitä ikinä kaapistasi löytyykään voi olla erinomainen ainesosa tähän kakkuun! Omassa kakussani paloiteltua Dumle-karkkeja, minivaahtokarkkeja, kuorittuja suolaamattomia pistaaseja ja suolattuja maapähkinöitä!

Alla lisää kuvia brownie- leivoksista!
Erinomaisia herkutteluhetkiä med brownie!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti