lauantai 21. helmikuuta 2015

Pistaasi macarons

Loma alkoi ja nyt ryhdytään leipomaan taas ja suunnitellaan pääsiäisen leipomiset :) Pääsiäiseksi luvassa ainakin kaks juttua :) Mutta ennen sitä mun oli pakko julkaista näiden macaronien ohje, sillä nää oli mun mielestä niin hyviä, hieman suolasii mutta silti makeita macaroneja :) Pistaasi toi tähän hyvän vivahteen, käytin siis suolattuja pistaaseja :)

Muistakaa myös blogin Vinkki- sivuston Macaronien valmistukseen! Pääset sivustolle painamalla tästä. Kohde avautuu uuteen välilehteen.


Pistaasimacaronit (Macaron- kuorien ohje on Paintedbycakes- blogista)

90g mantelijauhetta
140g tomusokeria
20g hienoa sokeria
70g kananmunan valkuaista
1/2dl karkeaksi rouhittuja pistaaseja

Vuoraa kaksi peltiä leivipaperilla. Sekoita monitoimikoneessa mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi seos kulhoon. Heitä siivilään jääneet mantelipalaset pois.

Vatkaa kulhossa valkuaiset täydelläteholla, kunnes valkuaisista muodostuu kuohkea vaahto. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista.

Kun vaahto alkaa muodostaa huippuja ja se on jämäkkää, lisää manteli-tomusokeri seos joukkoon neljässä erässä. Sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen marenkia kunnolla niin, että jauhesekoitus ja marenki sekoittuvat kunnolla. Lisää sitten loput seoksesta kolmessa erässä. Macaron massa muttuu jämäkkäämäksi, mutta jatka sekoittamista silti.

Kun ainekset ovat sekaisin, kaada seos pursotinpussiin, jossa on pyöreä 10mm tylla. Pursota pellille 3cm kokoisia pikkuleipiä. Jätä macaron kuorien väliin tilaa, sillä kuoret voivat vielä levitä hieman.

Kun olet pursottanut pellin täyteen macaroneja taputa peltiä pohjasta niin, että macaron kuorien ilmakuplat hajoavat. Tässä vaiheessa macaronit voivat levitä hieman.

Lisää puoleen macaron- kuorien pinnalle hieman pistaasirouhetta (kuten kuvassa). Anna macaronien seistä huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin tai kunnes kuorien pinta on kuiva eikä taikina tartu käteen.

Lämmitä uuni 130 asteeseen. Laita seisomisen jälkeen macaronit uuniin 15 minuutiksi.

Anna macaronien jäähtyä kunnolla, jotta ne lähtevät hyvin irti pellistä. Täytä macaronit myöhemmin pistaasi-tuorejuusto täytteellä.

Pistaasi-tuorejuustotäyte

200g tuorejuustoa (Philadelphia)
1/4dl pistaaseja hienoksi rouhittuna
n. 1/2-1dl tomusokeria

Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää vähitellen siivilän läpi tomusokeria aluksi puoli desiä.

Lisää pistaasit ja tarkista täytteen koostumus.

Liian löysään täytteeseen lisää tomusokeria ja jäykemmän anna olla ja aloita pursottaminen. Jos täyte on liian jäykkää lisää muutama pisara vettä.

Pursota toiselle macaron kuorelle täytettä ja paina toinen päälle varovaisesti.


1 kommentti:

  1. What i don't realize iѕ actually hߋw you aare no longer actually a lot moгe
    ԝell-appreciated thаn you may be rіght now.You're
    ѕo intelligent. ϒoս knoѡ tɦus considerably in terms օf tҺіs subject, produced mе in my opinion consіder it from numerous numerous angles.
    ӏts like men and women are noot involved unlesѕ
    it is somеthing to accomplish ԝith Girl gaga! Ƴour personal stuffs nice.
    All the time deaql ԝith itt up!

    My webpage :: trehyth retert

    VastaaPoista