Loma alkoi ja nyt ryhdytään leipomaan taas ja suunnitellaan pääsiäisen leipomiset :) Pääsiäiseksi luvassa ainakin kaks juttua :) Mutta ennen sitä mun oli pakko julkaista näiden macaronien ohje, sillä nää oli mun mielestä niin hyviä, hieman suolasii mutta silti makeita macaroneja :) Pistaasi toi tähän hyvän vivahteen, käytin siis suolattuja pistaaseja :)
Muistakaa myös blogin Vinkki- sivuston Macaronien valmistukseen! Pääset sivustolle painamalla tästä. Kohde avautuu uuteen välilehteen.
Pistaasimacaronit (Macaron- kuorien ohje on Paintedbycakes- blogista)
90g mantelijauhetta
140g tomusokeria
20g hienoa sokeria
70g kananmunan valkuaista
1/2dl karkeaksi rouhittuja pistaaseja
Vuoraa kaksi peltiä leivipaperilla. Sekoita monitoimikoneessa
mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi seos kulhoon. Heitä
siivilään jääneet mantelipalaset pois.
Vatkaa kulhossa
valkuaiset täydelläteholla, kunnes valkuaisista muodostuu kuohkea
vaahto. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista.
Kun
vaahto alkaa muodostaa huippuja ja se on jämäkkää, lisää
manteli-tomusokeri seos joukkoon neljässä erässä. Sekoita jokaisen
lisäyksen jälkeen marenkia kunnolla niin, että jauhesekoitus ja marenki sekoittuvat kunnolla.
Lisää sitten loput seoksesta kolmessa erässä. Macaron massa muttuu
jämäkkäämäksi, mutta jatka sekoittamista silti.
Kun
ainekset ovat sekaisin, kaada seos pursotinpussiin, jossa on pyöreä 10mm
tylla. Pursota pellille 3cm kokoisia pikkuleipiä. Jätä macaron kuorien
väliin tilaa, sillä kuoret voivat vielä levitä hieman.
Kun
olet pursottanut pellin täyteen macaroneja taputa peltiä pohjasta niin,
että macaron kuorien ilmakuplat hajoavat. Tässä vaiheessa macaronit
voivat levitä hieman.
Lisää puoleen macaron- kuorien pinnalle hieman pistaasirouhetta (kuten kuvassa). Anna macaronien seistä
huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin tai kunnes kuorien pinta on
kuiva eikä taikina tartu käteen.
Lämmitä uuni 130 asteeseen. Laita
seisomisen jälkeen macaronit uuniin 15 minuutiksi.
Anna macaronien jäähtyä kunnolla, jotta ne lähtevät hyvin irti pellistä. Täytä macaronit myöhemmin pistaasi-tuorejuusto täytteellä.
Pistaasi-tuorejuustotäyte
200g tuorejuustoa (Philadelphia)
1/4dl pistaaseja hienoksi rouhittuna
n. 1/2-1dl tomusokeria
Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää vähitellen siivilän läpi tomusokeria aluksi puoli desiä.
Lisää pistaasit ja tarkista täytteen koostumus.
Liian löysään täytteeseen lisää tomusokeria ja jäykemmän anna olla ja aloita pursottaminen. Jos täyte on liian jäykkää lisää muutama pisara vettä.
Pursota toiselle macaron kuorelle täytettä ja paina toinen päälle varovaisesti.
What i don't realize iѕ actually hߋw you aare no longer actually a lot moгe
VastaaPoistaԝell-appreciated thаn you may be rіght now.You're
ѕo intelligent. ϒoս knoѡ tɦus considerably in terms օf tҺіs subject, produced mе in my opinion consіder it from numerous numerous angles.
ӏts like men and women are noot involved unlesѕ
it is somеthing to accomplish ԝith Girl gaga! Ƴour personal stuffs nice.
All the time deaql ԝith itt up!
My webpage :: trehyth retert