sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Nutella pullat


Elikkäs joo! Kesällä mun tuli käytyä Italiassa, Roomassa ja mukaan tarttui paljon tavaraa. Yhtä sun toista! Matkalaukusta löytyi ainakin 4 Nutellapurkkia, mikä nauartti turvatarkastajaa lentokentällä. Nutella oli niin halpaa. Sitä löytyi Rooman ulkopuolelta tavallisesta marketista niin halvalla, että en voinut vastustaa kiusausta! Nyt käytin tänään viimeisen purkin "pohjat"! :) 

Nutellapullat oli kyllä ehkä niin parasta !! Se olikun suklaapullat, mutta se Nutellan koostumus ja maku! Mutta muistakaa, että ei saa lioitella Nutellalla! Pistä enemmän paiston jälkeen, kuin ennen sitä käärittäessä taikinaa rullaksi ‼


Nutella pullat

200 g voita
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 16 dl vehnäjauhoja

Kanelia
Sokeria
Nutella-levitettä
Kanamuna

Sulata voi. Sekoita kädenlämpöinen vesi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita veteen myös sokerit, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää noin puolet jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaa hetken aikaa. Lisää loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää sulatettu voi. Vaivaa taikinaa kunnes taikina on kimmoisaa ja se irtoaa kulhosta.

Peitä taikinakulho ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin tunnin, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Jaa taikinaa kahteen isoon osan. Ota yksi osa ja kaulitse se suorakaiteenmuotoiseksi. Levitä pehmeää voita, hieman kanelia, sokeria ja nutellaa taikinalle ja kääri se rullalle. 

Leikkaa rulla sopivinkokoisiksi osiksi. Omasta mielestä isot hyvät pullat olivat kivat, joten jaoin rullan 10 osaan. Laita pullat pelille niin, että leikattu puoli mene leivinpaperia vasten. 

Lämmitä tässä vaiheessa uuni 200 asteeseen ja pistä pullat liinan alle kohoamaan noin 20-30 minuutiksi. Voitele pullat kohoamiseen jälkeen kanamunalla.

Laita pullat uuniin 20-30 minuutiksi, riippuen pullan koosta!
Kun pullat ovat jäähtyneet levitä tarjoilua varten pullien päälle hieman nutellaa ja nauti hasselpähkinä-suklaalevitteestä, kuin toi pulla olisi viimeinen ruoakasi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti