Pizzan teko vinkit
Pohjan kannattaa antaa kohota kunnolla pitkään, lämpimässä, rauhassa ja vedottomassa paikassa. Paras paikka on 30- asteinen uuni (Laita uuniin vaan lämpöä kestävä astia), hellan tai uunin vierestä.
Taikinan vaivaamisessa ei tarvitse paljon käyttää voimaa. Taikinaa kannataa venyttää kunnolla, jolloin gluteenia syntyy.
Kauli pohja mahdollisimman ohuueeksi, jos haluat pizzan pohjasta rapeamman. Mitä paksumpi, sen pehmeämpi pohja ja toisin päin.
Kuumenna pizzakivi tai pelti uunissa ilman mitään 250 asteessa ja ota pelti ulos vasta pistäessäsi pohjan pellille. Älä anna pellin jäähtyä!
Anna pizzan paistua rauhassa avaamatta uunia. Jos juusto alkaa tummua laita pizza alemmalle tasolle uunissa.
Pizzapohja
2dl vettä
25g hiivaa (Puoli pakettia)
1tl suolaa
n. 6dl venhäjauhoja
n. 1/2dl oliiviöljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Lisää sitten suola ja sekoita.
Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita.
Jatka jauhojen lisäämistä ja ryhdy alustamaan taikinaa käsin.
Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista. Lisää jauhoja tai oliiviöljyä tarvittaessa.
Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia hyvässä, lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Valmista sillä aikaa tomaattisose ja valmista täytteet. Lämmitä myös uuni 225 asteeseen.(Tomaattisose ohje alempana!)
Kauli pohja ohueeksi. Ota tomaattisose ja täytteet esille.
Ota pelti ulos uunista varovasti. Vuoraa se leivinpaperilla. Laita pohja pellille. Litistä sitä vielä hieman.
Levitä tomaattisose ja pistä täytteet.
Paista uunissa noin 15-20 minuuttiin. Varmista, että pohja ei ole vaalea nostamalla pohjaa hieman pellistä.
Tomaattisose
Tomaattimurskaa/ ketsuppia (sileämpää) 200-300g
Basilikaa tuore/kuivattu
Mustappippuria
2rkl oliiviöljyä
2 Valkosipulin kynttä
Oreganoa
Suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi. Levitä pizzapohjalle ohueesti.
Täytteinä käytin: Fetaa, paprikaa, punasipulia, oliiveja ja pizzajuustoa ja koristelin rucolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti