sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Naistenpäivän pavlova


Hyväää naistenpäivää :)


Eilen sain päähänpistoksen valmistaa täksi päiväksi, eli naistenpäiväksi pavlovan. Ekaa kertaa siis tein pavlovaa ja ihan tyytyväinen oon. Pavlovahan on sinänsä helppo, kun siinä on vain marenkia, kermavaahtoa ja marjoja tai hedelmiä lisänä. Tein ite kaks erilaista pavlovaa, kiivi- mango ja mango-passionhedelmä-ananas. Tää pavlova oli raikas ja selvä merkki, että kevät on tulossa tai jopa tullut jo. Sää ei tänään siltä näyttänyt, mutta tää kuuluisan balleriinan nimestä tullut kuningatar jälkiruoka korvas kaiken :)

Pavlova on näyttävä jälkiruoka ja sen koostumus ja raikkaan täytteiden maut luovat oman makuelämyksen. Pavlovaan voi laittaa myös muita täytteitä, kuten marjoja ja muita hedelmiä.


Pavlova

4 kananmunanvalkuaista
200g erikois hienoa sokeria
1tl omenaviinietikkaa
3tl maissitärkkelystä

Kuumenna uuni 110 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla.

Vatkaa valkuaiset täydelläteholla. Lisää sokeria pienissä erissä, kun valkuaiset ovat muodostaneet hennon vahdon.

Vatkaa koko ajan sokeria lisäen. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää, muodostaa huippuja ja on jämäkkää.

Lisää viinietikka ja maissitärkkelys ja vatkaa matalalla teholla.

Lusikoi marenki leivinpaperille. Muotoilessasi pavlovaa leivinpaperille, muista tehdä pieni kuoppa täytteille.

Paista noin puolitoista tuntia uunissa, kunnes pinta on rapea ja kuiva.

Sammuta uuni ja anna jäähtyä uunissa noin puolituntia.


Kerma- täyte ja hedelmät

2 1/2dl vispikermaa
2rkl sokeria
1/2tl vanilijasokeria
2 passionhedelmää
1 mango
1-2 purkkia paloiteltua ananasta

Vatkaa kerma kulhossa sokeriejn kanssa vaaleaksi vaahdoksi.

Lusikoi kermaa pavlovaan tehtyyn kuoppaan.

Paloittele hedelmät ja kaavi passion- hedelmästä liha ulos kuoresta halkaisemmalla passionhedelmän ja kaapimalla lihan.

Lastaa täytteet Pavlovan päälle ja ihastele tätä näyttävää ja raikasta jälkiruokaa ystävien tai perheen kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti