keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Jokapäivä on marenkipäivä



Joka päivä on Marenkipäivä! Marenki, helppoa, vähän tarvikkeita, nopea valmistus, vaikkakin marengin paisto kestääkin kauan! Tää resepti sopii arkipäivään aina! Jäätelön, marjojejn, suklaan ja mikseipä kakunkin seurana! Nam nam! :)

Marenki

4 kädenlämpöistä kananmunan valkuaista
2,5dl erikoishienoa sokeria
1tl omenaviinietikaa
1tl maissitärkkelystä
(Pastaväriä)

Lämmitä uuni 130 asteiseksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.

Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset täydellä teholla. Lisää vähitellen sokeria ja jatka vatkausta täydellä teholla.

Kun valkuaisvaahto on kiiltävää, marenki muodostaa huippuja ja kääntäessäsi kulhoa marenki ei valu, se on valmista. Lisää omenaviinietikka ja maissitärkkelys ja vatkaa hiljaisella teholla. Lisää pastaväri halutessasi. 

Siirrä marenki pursotuspussiin ja pursota tähtiä, tankoja tai mitä tahansa mitä mieleen tulee, kunhan ei mitään yksityiskohtaista!

Paista marenkeja uunissa 30 minuutista 60 minuuttiin. Paistoaika vaihtelee marenkipursotusten suuruudesta ja minkälaisena haluat sisuksen, pehmeänä, joka muistuttaa vaahtokarkkia sisältää vai kovana, joka murskaantuu sussaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti