torstai 13. marraskuuta 2014

Red Velvet- Kakku



Innostus, panostus ja jaksaminen näkyy taas blogin tiuhassa päivittämisessä! Nyt olisi tarjolla mehevää, paholaisen hyvää Red Velvet- kakkua Amerikasta! Kakku on yks mun suosikki kakkuja. Mehevät, kostetat pohjat, makea kuorrute ja sen koko kakun yksinkertaisuus saa tekemään sitä aina lisää!

Kakku on yksinkertaisesti helppo valmistaa, mutta mainosta lainaten "vaikea selittää..."! Red Velvet- kakku tosiaan on tullut U.S.A:sta pikku leipomoista tänne Suomeen vähitellen ja kakkua on saanut suuret vastaanotot! Itse en oikein oo kahviloissa törmännyt kakkuun, sillä usein kahviloissa on näkynyt vähän perinteisimpiä leivoksia, joita kahvilat on tarjonnu 1900- luvulta asti. Asia ei sinänsä harmita, mutta olisihan se joskus kivempi kahvilasta löytää lempparikakkuansa eikä aina (laiskana) sitä itse tarvitsisi tehdä, vaikka lopputulos onkin paras mahdollinen itse tehtynä!

Kakku kaipaa siis pohjan ja kuorrutteen eikä mitään muuta! Tässä ohje yksinkertaisesti seuraavia kahvihetkiä varten siis! ;)


Red Velvet

180g voita tai margariinia
260g sokeria
3 kananmunaa
460g vehnäjauhoja
25g kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
3dl maitoa
2 1/2rkl etikka
Punaista pastaväriä

Voitele 24 cm vuoka leivinpaperilla tai voitele se voilla ja jauhoita. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa voita ja sokeria voimakkaasti. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää väriaine ja jatka vatkausta täydellä teholla.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää maito ja kuiva-aine seos kahdessa osassa. Muista siivilöidä kuivat aineet sokeri-voi-muna seokseen! Lisää etikka.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Ota vuoka pois uunista, kun kakkupohjat eivät ole enää taikinamainen eikä tikkuun jää enää taikinaa. Jäähdytä pohjat.

Kuorrute

200g voita
400g maustamatonta tuorejuustoa
370g tomusokeria
2 tl vanilijasokeria

Valmista kuorrute vatkaamalla voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista hiljaisella teholla. Lisää vanilijasokeri. Kuorrutteesta pitäisi tulla tasainen hyvä massa.

Kuorrute olisi hyvä pitää hetken ajan jääkaappiin ennen pursottamista. Nosta pohjat tarjoilu alustalle tai kokoa kakku vuoassa.

Laita pohjien väliin puolet kuorrutteesta pohjien väliin. Käytä loppukuorrute kakun kuorruttamiseen ja koristeluun. Itse levitin kuorrutetta sivuille ohueesti ja päälle. Koristin lopulla määrällä kakun "helminä".

Kakku tulee säilyttää jääkaapissa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti