maanantai 24. marraskuuta 2014

Mustikka-Suklaa Macaronit

Viikonloppu kului tällä viikolla valmistautuessa kokeeseen ja tietysti leipomalla mun suosikki leivoksia, Macaroneja. Macaroneissa on niiden omat vaikeuksensa, haasteensa ja vaiheet. Ohjeen seuraaminen on tarkkaa ja grammoilla on väliä näissä leivoksissa, vaikka isoäiti sanoisi muuta. Jokainen työvaihe täytyy suorittaa tarkasti, niin, että lopputulos on mahdollisimman hyvä.

Muistan ensimmäisen kerran, kun tein macaroneja ja sanoisinko, että opin tosi paljon. Muutama vaihe tuli tehtyä, mistä aita on matalin ja  se näkyi lopputuloksessa. Myös mitat saattoi hieman olla eri kun ohjeessa ja tästä seurasi merkillinen lopputulos, mutta ensimmäinen kerta opetti, miten macaroneista saa täydellisiä!

Nyt myös oon postaus "Vinkkejä macaronien valmistukseen". Linkki tästä.



Macaron


Macaron kuoret
20g kaakaojauhetta

Valmista macaronit linkin ohjeen kautta, mutta lisää kaakaojauhe mantelijauheen ja tomusokerin joukkoon ja sekoita yhdessä monitoimikoneessa.

Mustikka- Ganache 

150g tummaa suklaata
0.75dl kuohukermaa
Pensasmustikoita

Paloittele suklaa. Kiehauta kerma, mutta vain sen verran vain, että se kiehuu!

Kaada kiehuva kerma paloitelun suklaan päälle. Sekoita seosta ja anna sen jäähtyä.

Pursota pyöreällä 5mm tyllalla ganachea yhdelle macaron kuorelle ja laita keskelle mustikoita sen verran kun mahtuu. Laita toinen kuori päälle ja Voila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti