lauantai 6. joulukuuta 2014

Suomi Piparkakut

Eilen perjantaina oli tarkoitus tehdä Suomen mallisia brownieita, joissa olisi ollut valkoinen kuorrutus, mutta valitettavasti yksinkertaisesti aika ei riittänyt koulun jälkeen ja tyydyin yksinkertaisempaan. Tosin idea oli sama, mutta vähän eri tyylillä ja taikinalla.


Tosiaan mukaan tarttui eilen kaupasta piparkakkutaikina pakastehyllyltä ja ryhdyin sitten kotona kaulimaan taikinaa, painella muotteja ja paistamaan pipareita. Muottina käytin 16 senttistä Heirolin Suomi- muottia. Pipareita tuli monta ja muutama paloi käsivarresta! Olkaa tarkkana siinä kohtaa!

Ohjetta ei oikeastaan ole ja teko sujuu helposti, kunhan vaan ei menetä malttian vaikka oliskin tarkka työtä.


Suomi Piparkakut

Yksi paketti valmista piparkakkutaikinaa tai itsetehtyä piparkakku taikinaa
Valkoista sokerimassaa
Sinistä sokerimassaa
Tomusokeri-vesi seos tai valmista koriste valkoista geeliä

Kauli piparkakku taikina ja paina Suomi- muotteja taikinaan. Siirrä piparkakut pellille varoen.

Valmista piparkakut ohjeen mukaan uunissa 200 asteessa. Anna jäähtyä paiston jälkeen.

Kauli valkoinen ja sininen sokerimassa. Paina Suomi- muottia valkoiseen sokerimassaan.

Liimaa tomusokeri geelillä sokerimassa Suomi piparkakkuun.

Painele Suomi- muotilla myös siniseen sokerimassaan ja muotile suomeen risti. Liimaa risti valkoisen sokerimassan päälle.

Hyvää itsenäisyys päivää Suomi 97 ! 



3 kommenttia:

  1. tosi hieno blogi! liittyisit blogloviniin nii ois helpompi seurata? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olisi varmasti järkevää. Blogi on nyt ihan nyt syksyllä alottettu, joten asia ei ole vielä käynyt mielessä :) Yritän tässä kuussa liittyä :)

      Poista
    2. Korjaus vastaukseen!! Blogi löytyy nyt Bloglovin' ista :)!

      Poista