tiistai 3. helmikuuta 2015

Herkkupepun suklaakakku

Tää herkkupepun suklaakakku on suorastaan niille, joiden mielestä kakussa täytyy olla suklaata, kermavaahtoa ja sen täytyy vaan olla hyvää! Ulkonäöllä ei ole väliä vaan yksinkertaisesti miltä kakku maistuu! Tää kakku oli itseasiassa vapaa päivän nopea päätös tehdä jotain makeaa ja herkullista vapaa päivän kunniaksi :)

Pistin sit koneeseen aineksia yksitellen ja yhdessä. Pohjat uuniin. Täyte vatkattiin ja lisättiin sula suklaa ja se oli siinä. Päälle vähän suklaa ganachee ja suklaapaloja ja suolattuja maapähkinöit ja Unelmien .... suklaa kakku!Voitte vaan kuvitella kuinka nopeasti kakku tulee katoamaan lautaselta.

Herkkupepun Suklaakakku

4 kananmunaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
(3rkl kaakaojauhetta)

Täytekakun ainekset mitataan jokaista saman verran. Ota ensiksi kaikki ainekset huoneenlämpöön ennen aloittamista.

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota korppujauhoilla.

Ota kolme saman kokoista suurta lasia. Riko ensimmäiseen lasiin neljä kananmunaa. Mittaa saman verran toiseen samankokoiseen lasiin sokeri ja kolmanteen jauhoja 3/4 ja loput perunajauhoja. Kaikkia aineksia täytyisi olla samanverran.

Vatkaa kananmunat ja sokeri yleiskoneessa tai sähkövatkaimella täydellä teholla. Vaahdosta kuuluu tulla vaalea ja kova.

Siivilöi joukkoon yhteen sekoitetut vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Sekoita ainekset sekaisin, mutta älä sen enempää.

Kaada taikina vuokaan ja paista 40 minuuttia uunin keskitasolla.

 Anna jäähtyä paiston jälkeen noin puolituntia. Valmista täyte sillä aikaa.



Suklaa täyte

4dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata (75% mielellään)

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna sulaneen suklaan jäähtyä.

Vatkaa kerma kulhossa kovaksi noin 2 teelusikallisen sokerin kanssa. Lisää sulanut suklaa hitaasti kermaan ja sekoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti