sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaispullat kardemummakermalla



Pahoittelen nyt ensimmäiseksi sitä, että blogin ja kamerna kanssa on ollut ongelmia. Ensinsinäkin yritin aluksi julkaista ystävänpäivän reseptin, joka oli marenkisydämet ja tosiaan teksti tuli, mutta ilman kuvia ja olin ehitynyt tyhjentää (juuri tällä kertaa) muistikortin ja en tallentanut näitä kuvia (juuri näitä marenkisydämiä) koneelle. Kaikki katos kun tuhka tuuleen ja tosiaan marengit syötiin heti sillä sekunnilla kun olin saanut ne kuvattua! Pahoitteluni siis siitä, ettei ystävänpäivänä tullut mitään vaikka olin niin ajatellut :)


Mutta nyt keskeisimpään eli laskiaispullaan :) Mitään erikoista en nyt kirjoita laskiaispullasta vaan ehdotan, että käytte pullataikinan teon kimppuun, vatkaatte kermaa ja nautitte laskiaispullista :)

Tietysti tässä pullassa on aina ollut ja tulee olemaan makukysymys: Mantelimassalla vai kermavaahdolla?? Omasta mielestä kermavaahto, mutta kuten sanoinkin tämä on makuasia :)


Laskiaispullat

50g hiivaa (1pkt)
5dl vettä
2tl suolaa
2dl sokeria
2rkl kardemummaa
1 muna
200g voita
n. 16dl vehnäjauhoja

2dl kuohukermaa
2tl sokeria
1-2tl kardemummaa

(Mansikkahilloa)
Tomusokeria
 
Sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma.

Lisää puolet jauhoista koko ajan sekoittaen. Taikinan muuttuessa hankalaksi sekoitettavaksi käytä käsiä.

Vaivaa taikinaa kunnolla ja lisää loputkin jauhot.

Lisää viimeisenä sulatettu voi. Ja vaivaa taikina kiinteäksi palloksi.

Anna taikinan kohota tunnin ajan kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Taikinan kohottua tunnin, aseta se jauhotetulle alustalle.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Jaa taikina kolmeen osaan ja tee jokaisesta osasta pitkä tanko. Jaa tanko yhtä suuriin osiin.

Pyöritä leikatuista paloista palloja ja aseta ne pellille.

Anna kohota vielä puoli tuntia. Voitele ennen uuniin pistämistä kananmunalla.

Paista 10-15 minuuttia riippuen pulliesi koosta.

Anna pullien jäähtyä. Vatkaa pullien jäähtyessä kuohukerma ja sokeri. Lisää vaahdon muodostuttua kardemumma.

Leikkaa pullille hattu. Halkaise siis keskeltä ja laita keskelle hilloa halutessasi ja pursota kermaa ympärille tai pursota kermaa väliin. Laita hattu päälle.

Sirottele koristeeksi tomusokeria pullien päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti